NASZE PRZEPISY

Ulubiona potrawa i specjalność naszej córki Marty. Tajemnica jego wyjątkowego smaku tkwi w proporcjach: im więcej różnego rodzaju mięs i wędlin z Martiki, tym smaczniej!

Nie ma nic lepszego na śniadanie niż pyszna tradycyjna jajecznica. W naszej rodzinie zawsze przygotowywana ze złocistym boczkiem. To energia na cały poranek.

Podajemy gorącą, z żytnim chlebem, z dodatkiem konfitury z żurawin lub borówek. Wspaniale smakuje również z dodatkiem świeżo otartego chrzanu.

Jest bardzo pożywna i sycąca, o bardzo zróżnicowanych smakach składników: od słodkich ananasów do bardziej wyrazistego sera.

To przepis na lekki posiłek.

Kiedy jesteśmy zabiegani i zapracowani jest to szybki i prosty sposób na pyszny obiad.
Żeberka w miodzie czyli sposób na wspaniałe, soczyste i delikatne żeberka. Żeberka w miodzie to świetne danie na obiad, ale też jako przekąska na spotkanie rodzinne.
Kremowy żurek na zakwasie z boczkiem wędzonym z Martiki , kiełbasą wiejską pana Feliksa i lubczykiem z własnego ogródka to potrawa, która w każde Święta Wielkanocne gości na naszym stole.