NASZE PRZEPISY
Ulubiona potrawa i specjalność naszej córki Marty. Tajemnica jego wyjątkowego smaku tkwi w proporcjach: im więcej różnego rodzaju mięs i wędlin z Martiki, tym smaczniej!
28 września obchodzimy międzynarodowy dzień jabłka, dlatego przychodzimy do Państwa z bardzo prostym przepisem na jabłka faszerowane Pasztetową Martika. Proste, smaczne i genialne wygląda!
Nie ma nic lepszego na śniadanie niż pyszna tradycyjna jajecznica. W naszej rodzinie zawsze przygotowywana ze złocistym boczkiem. To energia na cały poranek.
Podajemy gorącą, z żytnim chlebem, z dodatkiem konfitury z żurawin lub borówek. Wspaniale smakuje również z dodatkiem świeżo otartego chrzanu.
Tyle ile kucharzy, tyle rodzajów sałatek. Każdy ma swój przepis idealny, dlatego my również pochwalimy się naszym.
Jest bardzo pożywna i sycąca, o bardzo zróżnicowanych smakach składników: od słodkich ananasów do bardziej wyrazistego sera.
Spaghetti z sosem Bolognese to danie, które przyprawia o zawrót głowy nie tylko rodowitych Włochów.
Z pewnością należy dodać do niego najwyższej jakości kiełbasę i baleron.
Co powiecie na szynkowe roladki z tradycyjną sałatką jarzynową? Dla nas bomba!
To oryginalna propozycja na domowy obiad! Przekonajcie się jak prosto je przygotować!
Dzisiaj zdradzimy Wam przepis na najlepszą zapiekankę ziemniaczaną jaką mieliśmy okazję zjeść. Będzie niebanalnie, bo zamiast kiełbasy, czy boczku dodamy do niej swojską kaszankę. Jesteście ciekawi?
Które warzywo kojarzy Wam się najbardziej z jesienią?
Nam zdecydowanie dynia, którą najczęściej wykorzystuje się do przygotowywania kremowych zup.
Dzisiaj jednak mamy dla Was inną propozycję. Co powiecie na makaron z boczkiem i dynią w sosie śmietanowym?
Delikatna polędwiczka w sosie musztardowym z pieczarkami – gwarantujemy, że zakochacie się w niej od pierwszego kęsa.
Unoszący się w całym domu aromat grzybów, mięsa i przypraw. Brzmi pysznie, zgadzacie się?
Czy są tu fani batatów?
Dzisiaj przygotowaliśmy dla Was przepis na żeberka zapiekane z batatami! Na ich przygotowanie potrzebujecie nieco więcej czasu, jednak gwarantujemy, że efekt końcowy jest warty zachodu!
Dzisiaj proponujemy Wam przygotowanie tradycyjnego tajskiego dania z pewną modyfikacją.
Co powiecie na zupę tajską z polędwiczką wieprzową Martika?
Grudzień to czas, gdy z chęcią sięgamy po rozgrzewające dania. Na stołach w polskich domach najczęściej goszczą zupy kremy i różnego rodzaju potrawki. My proponujemy pyszne i bardzo proste danie – kiełbasę zapiekaną z warzywami w pomidorach!
W ostatnim czasie sprawdzaliśmy, czy baleron nadaje się jako dodatek do pizzy.
Okazało się, że smakuje wyśmienicie!
Oto przepis na smaczną pizzę z oliwkami, która może być idealnym rozpoczęciem weekendu!