Roladki-szybka, niebanalna przekąska
Co powiecie na szynkowe roladki z tradycyjną sałatką jarzynową? Dla nas bomba!
Przepis jest banalnie prosty i szybki do przygotowania. Będziecie potrzebować:
- 4 średnie ziemniaki,
- 2 duże marchewki,
- puszkę groszku,
- puszkę kukurydzy,
- 2 jajka,
- 1 jabłko,
- 2-3 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczkę ostrej musztardy,
- sól i pieprz do smaku.
Gwóźdź programu: 25 plasterków wędzonej szynki Martika
Przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Na początek należy ugotować do miękkości umyte ziemniaki i marchewkę. W drugim garnku przez ok. 7 minut ugotować na twardo jajka. Następnie powyższe warzywa, jajka i obrane jabłko kroimy w kostkę. Dodajemy groszek i kukurydzę i doprawiamy do smaku musztardą, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszkamy.
Na koniec na przygotowane wcześniej plasterki szynki wkładamy po łyżce sałatki i zwijamy w ruloniki.
Prawda, że proste?
Smacznego!