Pyszne pierogi z pasztetowej.
To oryginalna propozycja na domowy obiad! Przekonajcie się jak prosto je przygotować!
Potrzebujecie jedynie:
- 0,5 kg mąki,
- 1 jajko,
- 20 dag pasztetowej swojskiej Martika,
- 0,5 kg mąki,
- 1 łyżeczkę soli,
- 1 łyżeczkę oleju,
- 1 cebulę.
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Wbijamy jajko. Dodajemy 1 łyżkę oleju, łyżeczkę soli i 0,5 szklanki wody. Zagniatamy ciasto.
Następnie musimy je rozwałkować. Wycinamy szklanką kółka. Pasztetową kroimy na kawałki. Układamy po kawałku na każdym krążku ciasta. Sklejamy formując pierogi z falbanką. Gotujemy do wypłynięcia w gorącej osolonej wodzie z odrobiną oleju i podajemy ze smażoną cebulką.
Dla nas pycha!