Pyszne pierogi z pasztetowej.

Próbowaliście kiedyś pierogów z pasztetową?
To oryginalna propozycja na domowy obiad! Przekonajcie się jak prosto je przygotować!

Potrzebujecie jedynie:

  • 0,5 kg mąki,
  • 1 jajko,
  • 20 dag pasztetowej swojskiej Martika,
  • 0,5 kg mąki,
  • 1 łyżeczkę soli,
  • 1 łyżeczkę oleju,
  • 1 cebulę.

Mąkę przesiewamy na stolnicę. Wbijamy jajko. Dodajemy 1 łyżkę oleju, łyżeczkę soli i 0,5 szklanki wody. Zagniatamy ciasto.

Następnie musimy je rozwałkować. Wycinamy szklanką kółka. Pasztetową kroimy na kawałki. Układamy po kawałku na każdym krążku ciasta. Sklejamy formując pierogi z falbanką. Gotujemy do wypłynięcia w gorącej osolonej wodzie z odrobiną oleju i podajemy ze smażoną cebulką.

Dla nas pycha!