SPAGHETTI Z SOSEM BOLOGNESE
Składniki
- 400 g Kiełbasa Wiejska Martika.
- 100 g Boczek Wiejski Wędzony Martika.
- 1 x marchew.
- 1 x łodyga selera naciowego.
- 2-3 puszki pomidorów bez skórki.
- 6 x ząbek czosnku.
- Makaron spaghetti, zazwyczaj wystarczy jedno opakowanie.
- Przyprawy: oregano, bazylia, sól, pieprz.
- Starty parmezan.
- Oliwia z oliwek.
Sposób wykonania
Cebulę, marchewkę i seler pokroić w drobną kostkę, dodać na patelnię z rozgrzaną oliwą i smażyć 3-4 min. z wyciśniętym czosnkiem. Boczek, pokrój w drobną kostkę a Kiełbasę Martika „poszatkuj widelcem” i dodaj do warzyw.
Smaż wszystko, sprawdzając aby mięso nie było zbyt suche. Gdy, mięso będzie gotowe, dodaj pomidory. Gotuj, ok 15-20 min., mieszając co jakiś czas. Sos nakładaj na ugotowany makaron al dente. Na końcu posyp serem.
Voilà! Buon Appetito