SPAGHETTI Z SOSEM BOLOGNESE

Spaghetti z sosem Bolognese to danie, które przyprawia o zawrót głowy nie tylko rodowitych Włochów
Nasza Kiełbasa Wiejska doda charakteru temu daniu, a Boczek Wiejski Wędzony, to czysta wisienka na torcie!

Składniki

  • 400 g Kiełbasa Wiejska Martika.
  • 100 g Boczek Wiejski Wędzony Martika.
  • 1 x marchew.
  • 1 x łodyga selera naciowego.
  • 2-3 puszki pomidorów bez skórki.
  • 6 x ząbek czosnku.
  • Makaron spaghetti, zazwyczaj wystarczy jedno opakowanie.
  • Przyprawy: oregano, bazylia, sól, pieprz.
  • Starty parmezan.
  • Oliwia z oliwek.

Sposób wykonania

Cebulę, marchewkę i seler pokroić w drobną kostkę, dodać na patelnię z rozgrzaną oliwą i smażyć 3-4 min. z wyciśniętym czosnkiem. Boczek, pokrój w drobną kostkę a Kiełbasę Martika „poszatkuj widelcem” i dodaj do warzyw.
Smaż wszystko, sprawdzając aby mięso nie było zbyt suche. Gdy, mięso będzie gotowe, dodaj pomidory. Gotuj, ok 15-20 min., mieszając co jakiś czas. Sos nakładaj na ugotowany makaron al dente. Na końcu posyp serem.

Voilà! Buon Appetito