POLĘDWICZKA SWOJSKA, TRADYCYJNA
Polędwiczka nadziewana z Martiki to najwyższej jakości szlachetna wędlina wieprzowa, która swój wyjątkowy, niepowtarzalny smak zawdzięcza oryginalnemu procesowi wytwarzania. Polędwicę wieprzową nadziewamy mięsem (tym samym, z którego wyrabiamy naszą smakowitą kiełbasę wiejską), dodajemy zioła i przyprawy w odpowiednich proporcjach, a na końcu poddajemy specjalnemu procesowi wędzenia w dymie drewna bukowego i olchowego. Dzięki temu nasza polędwiczka nadziewana jest krucha i soczysta, a w jej zapachu odnaleźć możemy niezapomnianą nutę tradycyjnych, staropolskich wędlin.
Polędwiczkę nadziewaną wytwarzamy wyłącznie z mięsa pochodzącego od tego samego, sprawdzonego hodowcy. Tak samo jak wszystkie nasze pozostałe wyroby.
Nigdy nie używamy żadnych sztucznych barwników, polepszaczy smaku.