Wędliny

Wędliny z Martiki, to tradycyjne wyroby o najwyższej jakości, wytwarzane bez dodatków chemicznych i ulepszaczy smaku. Swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięczają specjalnie wyselekcjonowanemu mięsu oraz kompozycji ziół i przypraw, których proporcje stanowią ściśle strzeżoną tajemnicę rodziny.

baleron_wedzony

Baleron wędzony Martiki to delikatny karczek wieprzowy, długo marynowany w zalewie z soli, ziół i przypraw naturalnych.

boczek_wedzony

Boczek wędzony z Martiki jest wyjątkowo kruchy i delikatny. Podczas wędzenia gorącym dymem z boczku wytapiamy nadmiar tłuszczu.

kaszanka

Swój niepowtarzalny smak nasza kaszanka zawdzięcza perfekcyjnie dobranym przyprawom i specjalnemu procesowi parzenia.

kielbasa_wiejska

Tradycyjna wiejska kiełbasa wieprzowa. Soczysta, wykwintna w smaku, o subtelnym aromacie prawdziwego dymu i świeżo wyciśniętego czosnku.

pasztetowa_z_martiki

Tradycyjna kiszka pasztetowa z Martki wyrabiana jest z mięsa wieprzowego, wątróbki wieprzowej, bułki pszennej oraz ziół i naturalnych przypraw.

poledwiczka_wedzona

Polędwiczka wędzona z Martiki to najwyższej jakości, szlachetna wędlina wieprzowa. Jest wyjątkowo krucha i soczysta.

poledwiczka_nadziewana

Polędwiczka jest krucha i soczysta, a w jej zapachu odnaleźć możemy niezapomnianą nutę tradycyjnych, staropolskich wędlin.

salceson_wiejski

Wiejski salceson z Martiki śmiało podbija stoły prawdziwych smakoszy. Swój tradycyjny, klasyczny smak salceson zawdzięcza specjalnemu procesowi produkcji.

schab_wedzony

Po leżakowaniu w zalewie z soli, ziół i przypraw naturalnych, nasz schab poddawany jest procesowi wędzenia w tradycyjnej wędzarni, w gorącym dymie drewna bukowego i olchowego.

szynka_wiejska

Swoje wyjątkowe walory nasza szynka zawdzięcza idealnie dobranej kompozycji naturalnych ziół i przypraw oraz specjalnemu procesowi wędzenia.

zeberka_wedzone

Doskonale doprawione żeberka, o niepowtarzalnym smaku i wyjątkowym aromacie, po uwędzeniu stają się znakomitą potrawą. Mogą być podawane jako gotowe danie lub dodatek do klasycznych polskich potraw dając im oryginalny, tradycyjny smak i zapach wędzonki.