Wędliny
Wędliny z Martiki, to tradycyjne wyroby o najwyższej jakości, wytwarzane bez dodatków chemicznych i ulepszaczy smaku. Swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięczają specjalnie wyselekcjonowanemu mięsu oraz kompozycji ziół i przypraw, których proporcje stanowią ściśle strzeżoną tajemnicę rodziny.
Baleron wędzony Martiki to delikatny karczek wieprzowy, długo marynowany w zalewie z soli, ziół i przypraw naturalnych.
Boczek wędzony z Martiki jest wyjątkowo kruchy i delikatny. Podczas wędzenia gorącym dymem z boczku wytapiamy nadmiar tłuszczu.
Swój niepowtarzalny smak nasza kaszanka zawdzięcza perfekcyjnie dobranym przyprawom i specjalnemu procesowi parzenia.
Tradycyjna wiejska kiełbasa wieprzowa. Soczysta, wykwintna w smaku, o subtelnym aromacie prawdziwego dymu i świeżo wyciśniętego czosnku.
Tradycyjna kiszka pasztetowa z Martki wyrabiana jest z mięsa wieprzowego, wątróbki wieprzowej, bułki pszennej oraz ziół i naturalnych przypraw.
Polędwiczka wędzona z Martiki to najwyższej jakości, szlachetna wędlina wieprzowa. Jest wyjątkowo krucha i soczysta.
Polędwiczka jest krucha i soczysta, a w jej zapachu odnaleźć możemy niezapomnianą nutę tradycyjnych, staropolskich wędlin.
Wiejski salceson z Martiki śmiało podbija stoły prawdziwych smakoszy. Swój tradycyjny, klasyczny smak salceson zawdzięcza specjalnemu procesowi produkcji.
Po leżakowaniu w zalewie z soli, ziół i przypraw naturalnych, nasz schab poddawany jest procesowi wędzenia w tradycyjnej wędzarni, w gorącym dymie drewna bukowego i olchowego.
Swoje wyjątkowe walory nasza szynka zawdzięcza idealnie dobranej kompozycji naturalnych ziół i przypraw oraz specjalnemu procesowi wędzenia.
Doskonale doprawione żeberka, o niepowtarzalnym smaku i wyjątkowym aromacie, po uwędzeniu stają się znakomitą potrawą. Mogą być podawane jako gotowe danie lub dodatek do klasycznych polskich potraw dając im oryginalny, tradycyjny smak i zapach wędzonki.