MIĘSO

Mięso z Martiki

Najwyższej jakości mięso wieprzowe oferowane przez Martikę dostarczane jest przez lokalnych rolników z hodowli na terenie Podkarpacia i Małopolski.

Zwierzęta tuczone są metodami tradycyjnymi, z poszanowaniem zasad dobrostanu i zdrowia zwierząt oraz środowiska naturalnego. Pozwala to na uzyskanie wysokich walorów smakowych zarówno mięsa, jak również produkowanych z niego wędlin. Oferowane przez nas mięso wieprzowe charakteryzuje się małą zawartością tłuszczu przy zachowaniu ważnych dla konsumentów parametrów jakości mięsa.

Wysoka jakość produktów i pewność źródła, z którego pochodzi to cechy najbardziej poszukiwane przez konsumentów.

Martika - karkówka

KARKÓWKA

Martika - żeberka

ŻEBERKA

Martika - schab

SCHAB

Co wyróżnia mięso wieprzowe z Martiki?

Wysoka jakość

  • ma piękną barwę, charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu;
  • ma wysoką przydatność kulinarną i przetwórczą;

Pewność pochodzenia

Surowiec pozyskiwany jest z terenów Podkarpacia i Małopolski. Ma potwierdzenie na pochodzenie z hodowli, w której zachowano klasyczne metody oraz zadbano o zbilansowane żywienie i dobrostan zwierząt, a na etapie przetwórstwa wyeliminowano środki sztuczne poprawiające jakość mięsa.

Kontrola

  • kontrola jakości mięsa poprzez systematyczną rejestrację danych na każdym etapie produkcji wieprzowiny;
  • przestrzeganie wymogów prawa żywnościowego, w zakresie bezpieczeństwa żywnościowego;
  • zakład produkcyjny znajduje się pod stałym nadzorem weterynaryjnym;