MIĘSO

Najwyższej jakości mięso wieprzowe oferowane przez Martikę dostarczane jest przez lokalnych rolników z hodowli na terenie Podkarpacia i Małopolski.
Zwierzęta tuczone są metodami tradycyjnymi, z poszanowaniem zasad dobrostanu i zdrowia zwierząt oraz środowiska naturalnego. Pozwala to na uzyskanie wysokich walorów smakowych zarówno mięsa, jak również produkowanych z niego wędlin. Oferowane przez nas mięso wieprzowe charakteryzuje się małą zawartością tłuszczu przy zachowaniu ważnych dla konsumentów parametrów jakości mięsa.
Wysoka jakość produktów i pewność źródła, z którego pochodzi to cechy najbardziej poszukiwane przez konsumentów.
Co wyróżnia mięso wieprzowe z Martiki?
Wysoka jakość
- ma piękną barwę, charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu;
- ma wysoką przydatność kulinarną i przetwórczą;
Pewność pochodzenia
Surowiec pozyskiwany jest z terenów Podkarpacia i Małopolski. Ma potwierdzenie na pochodzenie z hodowli, w której zachowano klasyczne metody oraz zadbano o zbilansowane żywienie i dobrostan zwierząt, a na etapie przetwórstwa wyeliminowano środki sztuczne poprawiające jakość mięsa.
Kontrola
- kontrola jakości mięsa poprzez systematyczną rejestrację danych na każdym etapie produkcji wieprzowiny;
- przestrzeganie wymogów prawa żywnościowego, w zakresie bezpieczeństwa żywnościowego;
- zakład produkcyjny znajduje się pod stałym nadzorem weterynaryjnym;