NASZE PRZEPISY

BIGOS MARTIKI
Ulubiona potrawa i specjalność naszej córki Marty. Tajemnica jego wyjątkowego smaku tkwi w proporcjach: im więcej różnego rodzaju mięs i wędlin z Martiki, tym smaczniej!
JAJECZNICA NA BOCZKU
Nie ma nic lepszego na śniadanie niż pyszna tradycyjna jajecznica. W naszej rodzinie zawsze przygotowywana ze złocistym boczkiem. To energia na cały poranek.
OPIEKANA PASZTETOWA
Podajemy gorącą, z żytnim chlebem, z dodatkiem konfitury z żurawin lub borówek. Wspaniale smakuje również z dodatkiem świeżo otartego chrzanu.
SAŁATKA SZLACHECKA
Jest bardzo pożywna i sycąca, o bardzo zróżnicowanych smakach składników: od słodkich ananasów do bardziej wyrazistego sera.
SAŁATKA Z POLĘDWICZKĄ
To przepis na lekki posiłek.
ZAPIEKANKA CHŁOPSKA
Kiedy jesteśmy zabiegani i zapracowani jest to szybki i prosty sposób na pyszny obiad.
ŻEBERKA W MIODZIE
Żeberka w miodzie czyli sposób na wspaniałe, soczyste i delikatne żeberka. Żeberka w miodzie to świetne danie na obiad, ale też jako przekąska na spotkanie rodzinne.
ŻUREK NA ZAKWASIE
Kremowy żurek na zakwasie z boczkiem wędzonym z Martiki , kiełbasą wiejską pana Feliksa i lubczykiem z własnego ogródka to potrawa, która w każde Święta Wielkanocne gości na naszym stole.